آلیاژ های آلومینیوم دارای مقاومت شیمیایی عالی و سبک وزن هستند. همچنین بهترین نسبت مقاومت به وزن را در بین تمام فلزات دارا می باشند. ترکیب آلومینیوم با سیلیکون و منیزیم به دلیل توانایی بالای در تحمل شرایط سخت بهترین انتخاب برای صنایع هوافضا و خودرو است.
یکی از بزرگترین مزیت های پرینت سه بعدی آلومینیوم، ساخت قطعات با کانال ها و ویژگی های درونی است که با سایر روش ها امکان پذیر نیست. شما می توانید یک مجموعه چند قطعه ای را به صورت یک واحد پرینت کنید در این صورت زمان ساخت و مونتاژ بسیار کاهش می یابد و قطعه پرینت سه بعدی نیز کارآمد تر و با کیفیت تر است. پرینتر سه بعدی ضایعات کمتری تولید می کند و این مسئله باعث صرفه جویی در مصرف مواد اولیه گران می شود.
ریخته گری و ماشین کاری آلومینیوم هزینه های بیشتری دارد و از انرژی بیشتری در طول تولید استفاده می کند. همچنین هزینه های اضافی برای ابزار و قالب گیری نیز وجود دارد. در حالی پرینت سه بعدی آلومینیوم قابلیت پرینت هر شکلی با هر هندسه ی پیچیده ای را به طور دقیق دارد و این با سایر روش ها امکان پذیر نیست. کار طراحی توسط نرم افزار انجام می گیرد و تولید قطعه بدون نیاز به ابزار خاصی یا ساخت قالب انجام می گیرد. پرینتر سه بعدی می تواند قطعات کم حجم و کوچک را سریع و به صورت مقرون به صرفه تولید کند. همچنین توانایی تولید قطعات بزرگ را با قیمت کمتری دارد.
کاربرد پرینت سه بعدی آلومینیوم
یکی از کاربرد های پرینت سه بعدی آلومینیوم در خودرو سازی پرینت سه بعدی پیستون های Porsche است، به طوری که پیستون ها به شکلی ساخته شوند که برای بار اعمال شده بهینه شده باشند. در نتیجه پیستون های ساخته شده توسط فناوری پرینت سه بعدی ده برابر سبک وزن تر از سایر روش ها هستند. آنها همچنین دارای یک مجرای خنک کننده یکپارچه هستند که با روش های معمولی قابل تولید نیست. به علت سبک تر بودن پیستون های جدید، می توان سرعت موتور را افزایش و بار دمایی روی پیستون را کاهش داد تا احتراق بهینه شود.
آلومینیوم در صنعت هوا فضا نیز کاربرد دارد. اگرچه تیتانیوم سبک تر است و اغلب فلز منتخب این صنعت است اما آلومینیوم همچنان در بعضی کاربرد ها پیشرو است. برای مثال ایرباس برای ساخت بعضی از قطعات هواپیماهای خود از قطعات پرینت سه بعدی آلومینیومی استفاده می کند.
بوئینگ نیز از قطعات پرینت سه بعدی آلومینیومی در هواپیماها، ماهواره ها و هلیکوپتر های خود استفاده می کند.
پرینت سه بعدی با استفاده از آلیاژهای آلومینیومی پوشش داده شده با نانو ذرات انتخابی، قطعاتی با استحکام بالا می سازد که می توانند بدون ترک جوش داده شوند. این تکنولوژی فریم های سبک تری ایجاد می کند که موجب کاهش سوخت مصرفی هواپیما در مسیرهای طولانی تر شود.